Debati në të cilin zihet ngusht dhe shfaqet besimi i vërtetë i shijave (rafida)

Do te mundohem ta sqaroje me pak fjale se cfare ndodhe ne kete video, sepse ndoshta nje fillestar ose nje person qe nuk ka lexuar shume rreth Shijave (rafidive) mund te mos e kuptoje ngjarjen ne video.

Hoxha ne te majte eshte nje dijetar i shquar i Ehli Sunnetit, ndersa ai tjetri me pak mjekerr ne te djathte eshte nje nga hoxhallaret e shijave.

Jane duke diskutuar per shijat dhe nencmimin e sahabeve (shokeve te Profetit, te cilet jane me te miret e muslimaneve pas Profetit alejhissalatu uesselam), sepse shijat jane te njohur qe i nencmojne sahabet madje i shpallin ata pabesimtarë.

Tani hoxha (suni) leshon nje video ku nje pirjes shiit ofendon nenen e besimtareve Aishen, gruan e njeriut me te mire dhe profetit me te mire, Muhamedit sal-lallahu alejhi ue selem dhe ku shiiti aty ne studio as nuk u skuq dhe as nuk reagoi madje lozte me kompjuterin e tij sikur spo ndodhe asgje, pastaj kur hoxha (suni) e pyet shiitin se cfare thua per kete atehere mundohet ky shiiti sepse eshte ne televizion dhe deshiron te mos e humbe simpatine e publikut dhe thote se ne nuk i nencmojme sahabet.

Mire… atehere hoxha (suni) e mendon nje metode se si ta nxjerre genjeshtren e tij dhe e pyet per gruan e imamit te tyre te cilin e konsiderojne me te larte se vet Profetin dhe i thote se mos jane te martuar me nje forme te marteses e cila nuk eshte me e mira tek shijat por e kane si sunnet dhe te lejuar.

Pas kesaj skuqet dhe mllefoset ky shiiti ne studio dhe fillon duke bertitur “kete pyetje nuk e pranoj”, “keshtu nuk duhet te flasesh per imamin tone” etj…, me pas ngritet hoxha jone Adnan El-Arur (suni) dhe i thote publikut:

“Une vetem e pyeta, as nuk akuzova dhe as nuk deklarova, ishte thjesh nje pyetje dhe sa si reagoi, ndersa me pare nje shiit nencmoi hapur dhe pa aspak turp gruan e me te mirit njeri dhe me te mires krijese Muhamedit sal-lallahu alejhi ue selem dhe ky shiiti ne studio bente sikur spo degjoi, ja kush jane shiat”

Shijat jane armiqte me te medhenj te Islamit, as nuk ka mundesi qe ndonjeri nga jobesimtaret te afrohet me sherrin e shijave cfaredo qe bejne. Shijat jane jobesimtarë dhe e kane devijuar fene e tyre, edhe pse ndoshta masa e gjere prej injoranteve te tyre mund te mos quhen pabesimtarë sepse nuk kane dije, por prijesit e tyre dhe ata qe kane dije jane idhujtarë te dalë nga Islami, keshtu qe obligohet muslimani t’u largohet atyre dhe ta ndjeke Islamin burimor, Islamin e bazuar ne Kuran dhe Sunnet, sipas kuptimit te Sahabeve te cilet e perjetuar kohen e zbritjes se shpalljes dhe te cilet jane ata qe me se miri e kuptuar Kuranin dhe Sunnetin, ata qe me se shumti e donin fene dhe Profetin dhe ata qe me se shumti punuan per ta shperndare kete fe sa qe edhe ne sot qe gezojme besimin e paster islam, Allahu i beri keta sahabi te jene shkaktar qe ky islam te perhapet kaq shume dhe te vije deri ne vendet tona.

Per me teper shikojeni videon dhe binduni vet:

www.FejaeVertete.com​

Debati në të cilin zihet ngusht dhe shfaqet besimi i vërtetë i shijave (rafida)#Shpërndaje – FejaeVertete.com

Publié par FejaeVertete.com sur samedi 25 mars 2017

  • Shto Komentin tuaj