Snowden: ISIS, produkt i CIA, MOSSAD dhe MI6

SHBA-ja vazhdon të heshtë ndaj deklaratave të ish-agjentit amerikan, Snowden, ka thënë se liderin e DAESH-it, al-Bagdadi, e kanë stërvitur CIA, MOSSAD-i dhe MI6-a dhe se prapa kësaj organizate terroriste qëndron Amerika, Anglia dhe Izraeli.
Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk kanë reaguar qoftë edhe me një fjalë lidhur me deklaratën që ka bërë ish-agjenti i CIA-s, Snowden, i cili ka thënë se “Liderin e DAESH-it, al-Bagdadi, e kanë stërvitur CIA, MOSSAD-i dhe MI6-a”.
I strehuar në Rusi, vend të cilit i ka dhënë edhe informacione sekrete, Snowden kishte bërë të ditur se prapa organizatës së DAESH-it qëndrojnë shërbimet sekrete të SHBA-së, Anglisë dhe Izraelit.
Sipas Snowden-it, deklaratat e të cilit nuk janë përgënjeshtruar akoma, të gjitha grupet e rajonit që janë kundër Izraelit janë vënë të luftojnë me njëri-tjetrin.
DAESH-i po ndërton në rajon sigurinë e Izraelit. Përmes DAESH-it formësohen 3 vende të rajonit.
  • Shto Komentin tuaj