Dje e vetmuar në familje jofetare, sot muslimane me nikab

Aisha ishte sjellë deri në Florida të jetojë me gjyshen e saj për më shumë se 20 vjet. Ajo e pranoi Islamin 4 vjet më parë dhe udhëtimi i saj është me të vërtetë mahnitës i cili do të sjellë një buzëqeshje në fytyrën tuaj Lexoni atë këtu dhe lejoni Aishan t’iu frymëzojë.
Emri im është Aisha dhe kam lindur në vitin 1990, me perceptim të dobët vizual (sëmundje e syve), në Sanford, Florida. Kur isha rreth moshës 2 vjet, vajta të jetojë me gjyshen time në Las Vegas. Jam rritur në një familje jo-fetare. Kam jetuar me gjyshen derisa ajo vdiq kur isha 20 vjeçe.

Unë nuk kam vëllezër apo motra. Nuk mund të jetoja me nënën time sepse ajo ishte vazhdimisht në burg për abuzim të substancave, etj.

Rritesha pa vizion, gjyshja më mësoi të jem kokëfortë, të bëjë atë që kam kërkuar ta bëjë, të arrijë të gjitha ëndrrat e mia, dhe të mos le asgjë të marrë rrugën time. Të dielën shkova në shkollë në kishën e saj Unitarian, ku u takova me miq me të cilët kaluam një kohë të mirë. Festat, të tilla si Pashkët dhe Krishtlindjet ishin vetëm një ditë e zakonshme për mua për të marrë më shumë dhurata dhe të ha më shumë ëmbëlsira.

Rreth moshës dhjetë vjeçare, gjyshja ime donte të më dërgoj në shkollën më të mirë për të verbërit në Shtetet e Bashkuara, kështu që ne paketuam çantat tona dhe u zhvendosëm në Shën Augustini, FL shkolla e Floridas aty ku ndodhej shkolla për të shurdhër dhe të verbër.

Gjatë shkollës së mesme kam qenë një lojtar yll në lojën ‘qëllimi i topit’. Kjo është një lojë ku ju jeni të verbër, tre anëtarë në çdo ekip, i cili është i vendosur në një gjykatë të basketbollit. Ata kanë shirit me varg mbi dysheme, kështu që lojtarët mund të ndjejnë se ku janë. Ju keni një top me këmbanë në të dhe objekt i lojës është që të marrë atë topin që ka si qëllim. Objektivi është që të bllokojë qëllimet e kundërta.

Një vajzë muslimane erdhi në shkollën tonë për një kohë të shkurtër, por ajo kurrë nuk shkonte mirë me mua. Ne gjithmonë talleshim me zërin e saj dhe mënyrën se si ajo fliste. Ka pasur edhe një djalë të vogël i cili kishte braktisur shkollën tonë dhe ishte kthyer në Egjipt pasi ishte musliman.

Në dhjetor të 2007, gjyshja më mori mua dhe mikun tim në një turne në Evropë. Turneu përfshinte një vizitë në Maroko. Mendova Maroku ishte i mahnitshëm, gjuha arabe më intrigoi, njerëzit ishin të sjellshëm dhe ushqimi ishte fantastik.

Udhëzuesi i turneut tonë prezantoi veten si Aliu. Isha shumë e interesuar në atë pse ai çdoherë thoshte Allahu dhe se çfarë do të thotë? Ai më tha se ai është musliman dhe se All-llahu do të thotë Perëndi dhe ai adhuron Allahun dhe askënd tjetër dhe se Muhamedi savs është i dërguari i Zotit.

Megjithatë, në të vërtetë nuk ishte një interes i madh për mua deri sa u ktheva në Shtetet e Bashkuara kur më është kërkuar të bëjë një histori në lidhje me një grua arabe e cila është abuzuar nga burri i saj. Pra, natyrisht, që kam për të shiquar në Islam, sepse mendova se Islami është arsyeja pse gratë trajtohen keq. Kam hulumtuar në lidhje me veshjen, gjuhën, atë që burrat veshin, atë që gratë veshin, pse gratë veshin atë që kanë veshur dhe natyrisht, Islami ishte një tërësi.

Për një vit, ndalova duke shkruar
historinë time dhe angazhova veten që të kërkojë më shumë për Islamin. Ajo më ka habitur mua. Çdo gjë kishte kuptim. Ne adhurojmë vetëm një Zot dhe Muhamedi savs është i dërguari i fundit i Allahut. Kam lexuar ku Jezusi u shfaq në Islam, sepse edhe pse unë nuk jam rritur me ndonjë pikëpamje fetare, ende jam përpjekur të lutem për të.
Megjithatë, kur kam lexuar se ka vetëm një Perëndi dhe Muhamedi është i dërguari i All-llahut, vërtetë ngriti shpirtin tim. Çdo gjë kishte kuptim. Çdoherë që lexoja në lidhje me Islamin, diçka më tërhiqte afër dhe më afër, sikur ju jeni duke shkuar me një aeroplan diku larg dhe jeni pothuajse në fund të udhëtimit dhe jeni gati për t’u ulur poshtë (ateruar).U ndjeva sikur isha duke u tërhequr drejt këtij avioni, jo duke u ulur, por duke kërcyer.

Një grua që e njihja na foli për vajzën e saj e cila ishte konvertuar në Islam. Ajo ishte një katolike e fortë, kështu që kishte të gjitha idetë e gabuara rreth Islamit dhe ajo e urrente vajzën e saj. Vendosa ta vizitoj vajzën e saj. Kur arrita në shtëpinë e saj, e pyeta pyetjet themelore, madje edhe mendova se i dinte përgjigjet, por doja të shoh çfarë mund të më thotë një musliman i vërtetë, jo vetëm atë që është shkruar në artikujt apo internet. Informacioni i saj ishte i ngjashëm me informacionet e mia dhe ajo shtoi pak më shumë informacion. Për disa javë, e takova në një bibliotekë dhe ajo me dhuroi një CD.

Gjatë një vizite me gjyshen, tek xhaxhai im në New Jersey, u zgjova një mëngjes, pesë ditë para Krishtlindjeve, me një ndjenjë të fortë se diçka interesante do të ndodhte atë ditë. Thirra miken time dhe i thashë, “Unë dua të konvertohem në Islam”. Ajo ishte shumë e lumtur, megjithatë, më pyeti disa pyetje për t’u siguruar që kam kuptuar saktë. Në momentin që i kam konfirmuar çdo gjë që dija, ajo më tha të përsëris pas saj dhe më pas thashë shehadetin tim. U ndjeva aq mirë! Morrnicat përshkuan krahët dhe këmbët e mia. Kërceva në dush; por ndjenjat nuk u veniten.

Kam qenë pak nervoze kur po merrja hapin t’i tregoja gjyshes time. E bëra dhe ajo ishte e frikësuar në të menduarit që unë do të keqtrajtohem dhe abuzohem, por i dhashë disa artikuj të drejtë për t’i lexuar dhe ajo u sigurua. Në janar, kam takuar një motër që më dha shami dhe më mësoi se si të lutem. Në atë kohë unë isha me të vërtetë tashmë e veshur me minifunde dhe bluza. Kam qenë e tmerruar të shkojë në shkollë të mesme, sepse unë kam qenë e para dhe e vetmja e cila ka bërë probleme dhe tani unë do të jem Muslimanja e vetme ! Megjithatë, shkova dhe, edhe pse disa njerëz qëndruan larg meje, kam pasur një përvojë përgjithësisht të mirë.

Elhamdulilah, tani e katër vite unë jam një muslimane. Edhe pse kam qenë përmes ulje-ngritjesh, ashtu si çdo musliman, unë kam rritur gjithmonë e më fortë Imanin tim. Tani mbajë veshur nikabin dhe ndjehem se jeta ime është e plotë. Përpiqem të përhapë mesazhin e Islamit. Përpiqem të tjerët të marrin dhe të kuptojnë bukurinë e Islamit dhe se sa të lumtur do të jenë!

Islami, besoj se, më ka shpëtuar nga jeta që unë do të kisha bërë. Allahu është aq i mëshirshëm dhe shumë herë e kemi marrë këtë të dhënë. Ne duhet të kuptojmë se Allahu është gjithmonë me ne, nuk ka rëndësi se ku shkojmë, Ai është aq i hirshëm!


Aisha F.

Perktheu: Ferizate Ramadani
Burimi origjinal: hadithoftheday.com

Burimi shqip: www.FejaeVertete.com

  • Shto Komentin tuaj